Den perfekta kladdkakan

Den är perfekt knaprig utanpå och extremt kladdig och seg, precis som en perfekt kladdkaka ska vara! Tänkte dela med mig receptet. 
 
Du behöver:
2 ägg
2,5 dl socker (brukar dock bara ta 2dl, tycker det blir för sött annars, men det är väl en smaksak)
100 g smör
4 msk kakao
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
 
 
Börja med att vrida ugnen på 175 grader. Sedan smälter du smöret. Medans det smälter så blandar du ägg och socker i en bunke, vispa dessa två tills det blir poröst. När du tycker att det är dags så häller du i resten av de torra ingredienserna och även smöret. Var försiktig när du rör om, vispar du för hårt kan kakan bli luftig och torr. 
 
Och nu är det bara att hälla i smeten i en brödad form och grädda den i mitten ungefär 15-20 minuter! Det kan också vara mindre eller mer minuter, beroende på vilken slags ugn du har. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0