Hårvårdtips

Vill du ha långt och snyggt hår? Det är inte svårt bara du vårdar håret rätt. Här kommer några tips för ett långt och friskt hår.

 

Klipp inte för ofta

 

Ca 1 cm i månaden växer ditt hår. Om du går och klipper dig varje/varannan månad ca 3-4 cm kommer blir inte håret längre. Se till att frisören inte klipper mer än du vill.

 

Vårda ditt hår ömt

 

Långt hår är skört. Behandla det som om det vore ömtåligt som ex en nylonstrumpa. Den skulle du inte slita i för mycket för att då vet du att den går sönder.

 

Borsta aldrig blött hår

 

Borsta aldrig håret precis efter att du duschat, då är detelastiskt och mycket ömtåligare. Red ut det med en bredtandad kam och var försiktig. Ta tovor försiktigt från topparna och uppåt. Låt det gärna självtorka lite innan du borstar.

 

Gör rent borstarna

 

Gör rent dina borstar och kammar ofta då de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller och rester av stylingprodukter. Gör rent med schampo. Försök kamma ditt hår så sällan du kan.

 

Välj rätt accessoarer

 

Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

 

Använd  inte för mycket schampo

 

Använd mer balsam än shampoo. Om ditt schampo tar slut innan ditt balsam gör du fel. Schamponera bara med en liten klick. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid mycket av balsam, men undvik hårbotten,  lägg i  balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

 

Föna inte

 

Fönen och plattången är inte bra för ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och självtorka håret. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är värst.

 

Tänk på maten

 

Ät nyttigt och varierat, särskilt mycket  b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Bra mat är lika viktigt för ditt hår som för din övriga kropp. Ät mycket bananer för bananer har mycket C och B vitamin i sig. Vilket är bra för både naglar och hår.

Trackback
RSS 2.0